måndag 31 december 2007

20:17, Tokyo

Nyårsafton började med bubbelvin på planet.
I Tokyo är det mindre än fyra timmar kvar på det här året.
Här är luften krispigt kall men gatorna välkomnande och upplysta.
Och vi ska ut och göra byn.

Sayonara!

6 kommentarer:

Nadia sa...

Tokyo på nyår låter inte helt fel, blir nästan lite avundsjuk ;)
Gott nytt år!

Sara sa...

Nadia; Tokyo är inte alls fel,( att resa är verkligen en lyx, man får se så mycket) men vi har faktiskt redan bestämt resmål för nästa långresa: Chile, ett land jag drömt om att få se!

Anonym sa...

Hah, jag såg dig på planet till Tokyo :)
Tänkte stannat och snackat en stund när planet hade landat, men hann inte riktigt med det. Fast jag hade nog inte haft så mycket att säga ändå så det kanske var lika bra.

Min vistelse i Tokyo blev ganska kort, åkte därifrån igår på morgonen, och stannade kvar på Taoyuans flygplats till åtta på kvällen i väntan på planet hem. Känns väldigt ledsamt att lämna tjejen i Taiwan, men minst lika tråkigt var det att lämna Taiwan i sig. Ett mycket roligt land måste jag säga. Hade till exempel väldigt svårt att hålla mig för skratt när jag och tjejen var i Danshui en dag och såg poliser lasta upp felparkerade skotrar på små lastbilar som dom sedan körde iväg med, samtidigt som folk vars skotrar ännu inte hade lastats på, skyndade sig för att hinna ta deras skoter och hitta en bättre parkering.
Har även haft äran att bli fotograferad av olika tjejer jag har träffat på, vilket känns ganska så lustigt eftersom jag är en ganska tillbakadragen person egentligen, men ändå roligt såklart.

Allt som allt stortrivs jag i Taiwan, det enda jag inte alls är nöjd med är maten. Asiatisk mat har aldrig riktigt varit min grej, men jag får väl försöka vänja mig nästa gång jag åker dit.

Sara sa...

Kalle; vad lustigt! Jag gissar att du är lång och blond?
Taiwan är ett roligt land att befinna sig i, och fler än en person har beskrivit det som att man är i någon sorts wonderland... Allt är lite märkligt och besynnerligt. ;)
Jag måste säga att jag saknar maten i Taiwan nu när jag är i Japan; ryktet säger att i Taiwan kan man äta den bästa asiatiska maten i världen. Och jag tror att det är så!

Anonym sa...

Ordet lång är ju relativt, men runt 180cm är jag, och har blont, ganska lockigt hår som jag aldrig lyckas få någon riktig ordning på. Din så kallade C kollade på mig i alla fall, så om du frågar honom så kommer han säkert ihåg mig.

Taiwan är, återigen, mycket roligt på alla tänkbara sätt och vis. Inte minst för att allting är så annorlunda jämfört med Sverige, hela landet har någon speciell "konstighet" över sig som är väldigt charmig. Nu var jag visserligen bara en dryg vecka i Taipei (och efter det ungefär fyra dygn i Tokyo) men det räckte för att få mig på fall. Gatorna, charmiga byggnader, nattmarknader, alla skotrar, bussarna (som är hemska, jag vill helst glömma färderna till och från Wulai, samt flygplatsen i Taoyuan), och framför allt språket som är helt underbart... listan kan göras lång. Jag har i alla fall bestämt mig för att nästa gång jag åker till Taiwan så blir det en enkelbiljett. Jag vill inte lämna varken flickan eller denna fantastiska lilla ö igen.

Angående käket, så har jag lite svårigheter med mat rent generellt sett... så jag har inte provat något asiatiskt under vistelsen i Taiwan. Men jag kan utan tvekan säga att taiwanesisk mat är mer lockande för mig än japansk. Vi hade tur i Japan, så det fanns en fin italiensk restaurang bara några hundra meter ifrån vårat hotell i Ikebukuro. Tror vi åt där nästan varje dag :)

Sara sa...

Det känns faktiskt oerhört vemodigt att lämna Taiwan, för min del... Jag har drabbats av separationsångest! Som sagt, det liknar inget annat ställe på jorden. ;)