lördag 31 mars 2007

Taiwan i nöd och lust




Vi har ägnat dagen åt stadsflanering (och med en temperatur på närmare trettio grader, ohejdad konsumtion av isat oolongté). En ypperlig fönstershoppargata är "bröllopsgatan"; ett helt shoppingstråk fyllt med weddingstores, som erbjuder allt från prinsessklänningar i tyll, till bukettrådgivning och make-oversalonger i vilka de unga paren tillbringar åtskilliga timmar inför bröllopsfotograferingen, som är big business i Taiwan (En plåtning inkluderar ofta flera klädbyten). Det de här bröllopssalongerna egentligen säljer är hela drömmen om ett Hollywoodstyle-wedding, där i synnerhet bruden får vara stjärna för en dag... Det hetaste i klänningsväg är vitt, med lång slöja à l'americaine och bröllopstårtan bör vara skapad av en fransk patissier.

Efter att ha sett oss (C en stund före mig)
mätta på konstfulla kreationer i klännings- och tårtväg handlade vi lite på Carrefour, som har italienskt tema den här veckan, vilket innebär att de bjuder på Chianti i pappmugg och mandelbiscotti, samtidigt som de kör en Barilladrive (I Taiwan säger man dessutom inte spagetti, utan man använder uttrycket italienska nudlar), så vi gick runt i supermarketen och dinglade med kundkorgen och smuttade vin som vore vi på vernissage.

Middag: en genomarbetad meny best
ående av tomatjuice och räkchips, snabbnudlar i kartong (kinesiska) och färsk papaya. Taiwan är ett paradis för fruktälskare; vi frossar i ananas, guava, drakfrukt och olika sorters meloner. Mmm... yummy. Dessutom var det skönt att äta hemma för en gångs skull, det blir inte så ofta, Taiwan är även ett äta-ute-paradis!

Inga kommentarer: