lördag 8 september 2007

Kulturlördag




Vi har haft en superhärlig lördag! Och dessutom varit kulturella så det förslår. Vi tog tåget in till Taipei och besökte MOCA, the Museum of Contemporary Art, och the Taipei's Fine Arts Museum.
Utställningen på MOCA var ett potpurri i informationsteknologi, elektronik, robotar och mer eller mindre vansinniga konspirationsteorier, och på snygga Fine Arts Museum fastnade vi för en omfattande fotoutställning och en lika omfattande explorativ expo med mängder av installationer. Att gå på museum i Taipei kostar 30 NT dollars, ungefär åtta kronor; vilket innebär att man kan springa på museer så gott som hela tiden. Om man undviker cappucinon i caféet, som gick loss på nästan 200 dollar koppen.

Dessutom hann vi med en fika och lite strövtåg i Taipeis förnämligt flotta gallerior innan vi åkte tillbaka och sjönk ihop med ömmande fötter hos favoritkoreanen där vi åt stekt ris och kött i upphettade stenskålar.
Eh, damen i shorts, gympadojor och guidebok i undre bilden är yours truly. Måste snabbt göra något åt min image. Folk börjar ju missta mig för en amerikansk turist. Bevare mig väl.



Inga kommentarer: