tisdag 21 augusti 2007

Boulangerie


Jag saknar vårat bageri, Boules de Poilu, ett äkta franskt boulangerie-patisserie där vi alltid inledde våra helgmorgnar med att handla färskt bröd, croissanter och pains au chocolat.
Att det alltid är lång kö gör ingenting eftersom man d
å kan njuta av dofterna, och anblicken av alla dessa ljuvligheter.
Att handla en luftfylld formfranska bakad i förrgår på RT Mart blir aldrig samma sak, hur mycket de än skriver "french bread" på plastförpackningen.
Det kommer inte i närheten.

5 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Ata brod i Taiwan ar som att ata palt... Do not never try that :)

Anonym sa...

Men palt som är så gott : - ) ! För att inte tala om billigt. Och mättande. Kan brödet i taiwan verkligen ge samma komaliknande tillstånd som palten?

Sara sa...

Jag har ätit palt en gang. Och det gör jag inte om.
Jag har Även Ätit kinesiska Zhong-Zi. det är ungefär samma sak.

Anonym sa...

Krieget ar over. Ni kan sluta att ata palt...