torsdag 21 juni 2007

Vår nya leksak

Suck. Vi inser mer och mer att vi betalar alldeles för mycket hyra för vår lilla pied à terre...
I synnerhet eftersom den förtjusande lilla landladyn flera gånger sade att "all is included". Visst. Allt. Förutom el, vatten, internet och kabelteve. Hoppsan! Det glömde hon visst att tala om, p
å ett ganska typiskt taiwanesiskt vis. Vad som faktiskt var inkluderat i all included vet vi fortfarande inte. Taket? Väggarna? Dörren?
Dessutom betalar vi hyra sex m
ånader i förväg. Det svider, kan jag tala om.

Jag är väl i och för sig ganska blasé vad gäller svindlande hyror, skrattretande deposits och lismande hyresvärdar efter att ha bott i London och Montpellier där bostadsmarknaden är s
ådan att man bör känna sig tacksam om man får lägga halva lönen på ett hål i väggen.

V
år lägenhet är utrustad med luftkonditionering, men den använder vi inte därför att a) vi försöker vara ekologiska eftersom vi har en planet att rädda b) den torkar ut hy, hår och ögon - terror för en linsbärare c) det är obehagligt, helt enkelt.
Men
vi har äntligen köpt en äkta old-school fläkt. Som vi flyttar runt så att den alltid ska blåsa på oss. Lovely. C byggde i hop den (och fick i äkta IKEA-stil fläktdelar över när den var klar) och kände sig lite som Ernst under mina beundrande blickar. Fläkten är fantastisk - den är utrustad med timer och fem olika fläktlägen. Me like.

2 kommentarer:

Lisa Christensen sa...

Känner igen det där. Det är nätt och jämnt att balkongen ingår dit vi ska flytta...

Sara sa...

Haha! Nu när du säger det... Det stod ingenting om balkongen i vart hyreskontrakt? Maste kolla det. ;)