torsdag 11 oktober 2007

Hong Kong: SoHo och Mid-Levels







Söder om Hollywood road ligger ett av Hong Kongs mest kosmopolitiska och charmiga områden; SoHo. Gatorna är abrupt branta och med hjälp av branta stentrappor, eller en kilometer lång rulltrappa (trappan går uppför fram till 22.00, då byter den håll och rullar nedåt istället) kan man ta sig upp till chica, exklusiva Mid-Levels, där kostymklädda affärsmän äter lunch på någon av de många innerestauranter eller trendiga vinbarer som blandas med konstgallerier och butiker där man kan handla kinesiska örter, torkade sköldpaddsskal eller italienska läderskor. SoHo är doftande, pulserande, levande och jag tror att Hong Kongs hjärta finns just här, under skyskrapornas vakande skugga, i blandningen mellan gammalt och nytt, i den utsuddade gränsen mellan öst och väst.
Hollywood road, som avgränsar SoHo i norr, är ett paradis för antikintresserade, butik efter butik säljer keramik, snidat elfenben, jadefigurer och antika möbler. Här kan man flanera länge, länge.

2 kommentarer:

christel sa...

Kul med bilder från HongKong! Verkar vara en riktig mäktig storstad. Har hört att hongkong visst ska vara hur häftigt som helst att se från vattnet, komma in med båten till hamnen.. Vill också besöka staden en dag!

Sara sa...

Hong Kong var fantastiskt! Och precis som du säger, att komma in mot hamnen är särskilt magiskt... Vackert som en tavla!