söndag 28 oktober 2007

Dumplings

Det finns saker som vi definitivt kommer att sakna den dagen vi inte längre befinner oss i Taiwan. Dumplings, exempelvis. Det är någonting sällsamt med att gå längs en gata kantad av hundratals bländande, blänkande, ädelstensfärgade neonskyltar, och där det nästan alltid regnar, och asfalten är regnssvart, och att handla steamed dumplings som man får i en platt pappkartong med ätpinnar och soja. Sedan går man hem med kartongen i en påse, dinglande i handen, och neonskyltarna speglar sig i asfalten, och allt är precis som man hade tänkt sig att Taiwan skulle vara.
Sedan äter man elegant sina dumplings, eftersom man vid det här laget är en baddare med ätpinnar, och man tänker att man måste lära sig att göra egna, eftersom det inte är säkert att det finns äkta hong kong-style dumplings i södra frankrike (och hur ska man hantera det, den dagen man drabbas av dumplingsabstinens?), men inser att det kommer aldrig att kunna bli samma sak. Det kan aldrig bli samma sak.

2 kommentarer:

Unknown sa...

har länge undrat över det här med dumplings. vad är det egentligen? jag tycker det ser ut som nån slags variant av vårrulle?

Sara sa...

Jag tror att dumplings kan inbegripa allt som är inlindat i någonting; men de klassiska dumplingarna är små fyllda ångkokta degknyten.Mina favoriter är fyllda med fläsk och vårlök. Så gott!