lördag 27 oktober 2007

Censur

Den franska filmen fick oss att undra lite över censursystemet här. I filmen visas en naken rumpa (manlig) i en scen, som definitivt inte var av det caliente slaget.
Denna rumpa var pixlad i bästa efterlyststil.
Nakna mansrumpor kommer inte på fråga, inte ens om filmen börjar efter 22.00. Däremot visas våldsfilmer där folk slår varandra blodiga vid vilken tid som helst på dygnet, och skräckfilmer som gör vem som helst sömnlös.
Våld är okej. Bara bakdelar är det inte. Vilket är märkligt om man någonsin klivit in på en 7-11 butik i Taiwan och spanat in tidningshyllan. Bara bröst och lammkött så långt ögat når. Sidan 3-flickor, men på samtliga sidor liksom.
Men att visa en naken man... i en kvalitetsfilm. Där gick det för långt tyckte taiwaneserna.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Taiwan är konstigt. Alla borde ju få vara nakna. Om de vill.

Linnéa sa...

Det kan inte vara så att den kanal ni tittade på sänds i Singapore också? Vi bor i Hong Kong och jag tror att det egentligen är rätt fritt fram att i stort sett visa vad som helst här.

Men några av våra engelskspråkiga kanaler vi har sänds i Singapore också och då är det en helt annan femma. Några av de saker som helt sonika klipps bort är allt som liknar sex, allt som liknar homosexualitet - ja ibland klipps till och med våldscener bort (fast det är förstås ändå alltid mer ok med våld än sex).

Irriterande nog får man heller inte något slags varning om att något har klippts bort vilket kan göra en del scener helt obegripliga...

Sara sa...

Kanske är det som Linnéa säger?
All taiwanesisk tev är inte censurerad, utan istället kommer det skrivna varningar rullande i högerkanten av rutan strax innan en valdsam scen.
Men att hela scener klipps bort maste ju vara lite frustrerande, förstas...