fredag 29 juni 2007
Itadakimasu
Vi åt en sagolikt god lunch med p och m på en japansk restaurang, som för en gångs skull varken var teppanyaki- eller sushibar. Först åt vi kalla, gröna nudlar som vi doppade i soja blandad med wasabi, vitlök, riven pepparrot och sesamfrön, sedan panerad fisk med alger och ris serverad i en vacker ask i mörkt trä. Japanska lunchboxar är små chef d'oeuvres.
Men vi pratade mest fransk mat. M har köpt en bok om la cuisine française, och har blivit något av en expert inom områden som croissantens historia, le savoir-faire du foie gras och franska AOC-etiketter.
Hon: Visste ni att croissanter ser ut som halvmånar eftersom de skapades av romarna när de besegrat Turkiet?
Vi: Nej? (Vi trodde att croissanter kom från Österrike, som alla viennoiserier.)
Hon: Visste ni att man äter gåsens lever? Hel? Efter att ha tvångsmatat den med majs?
Vi (skamset): Jo...
Hon: Visste ni att det finns 3000 olika sorters ost? Jag trodde bara att det fanns två! Gul ost och orange!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar