lördag 5 januari 2008

Kagurazaka




Jag blev omedelbart förtjust i Kagurazaka, ett område som ligger nordöst om Shinjuku. Här är gatorna smalare, brantare och mer vindlande än i andra delar av staden, och kantade av traditionellt japanska hus. Att promenera i Kagurazakas hide-and-seek-alleys är att förflytta sig långt från Roppongis glastorn och Ginzas glittrande lyxbutiker och tillbringa en stund i hjärtat av Tokyo, där det gamla Edo stundtals skymtar fram.
Trots att de samuraj-hus som fanns i Kagurazaka sedan länge bytts ut mot vad som måste vara Asiens högsta koncentration av franska restauranter - en i varje gränd-, lever geishakulturen enligt rykten kvar här, och områdets tempel och vackra exteriörer gör det till ett riktigt smultronställe.

3 kommentarer:

Pumita sa...

Trikoloren känns lite malplacerad där. Har du ätit där och i så fall hur var det?

Sara sa...

Haha, visst gör den? Men här hittar man franska och italienska flaggor nästan överallt... Vi har försökt att äta japanskt nu när vi är i Tokyo så vi har inte ätit franskt än.

Sara sa...

Vi är dessutom lite avskräckta efter att de taiwanesiska-europeiska restauranger vi besökt som varit riktiga missar. Sedan dess håller vi oss till asiatiskt i Asien. ;)